Auksjonshester 2015

Vi har tre åringer til salgs

Chef Superb svart hingst e. Orlando Vici (fr) u. Classical Pine

So Superb brun hoppe e. Prodigious (fr)  u. Millsize 

Call Me Superb svart hoppe e. Rolling d'Heripre (fr)  u. Excellent

 

Bjørnar Høgseth skal også selge en hoppe som er oppvokst her

 -  Under d'Cherry Moon brun hoppe e. Royal Dream (fr)  

   u. Harmoni Ås

 

 Se bilder og tekst av hver enkelt under.

 

 🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

 

 

CHEF SUPERB

e. Orlando Vici (fr)   u. Classical Pine 
                                e. Silver Pine (us)

 

 

 

Chef Superb - katalognummer 59

Far Orlando Vici har vist seg å være den franske hingsten som passer best her i Skandinavia. Han lager trivelige avkom med godt lynne. Et annet kjennetegn er at de har styrke og utvikler seg videre som voksne.

Mor Classical Pine var ei tøff hoppe i løpsbanen, hun likte seg best i dødens posisjon hvor hun kjempet helt til mål. Morslaget har tøffe hopper i flere generasjoner (Classical Way, VM vinner, seier i Prix d’France , 3. i Prix d’Americ, Kerry Way vinner av Hambletonian).

Classical Pine er helsøster til Absolute Superb, 543 177 kr med flere V75 seire. En annen bror er Just Superb som vant V75 løp tidlig som 3-åring og ble månedens hest i april samme år. Han tegnet til å bli en av årgangstoppene før en tragisk skade gjorde at han måtte avlives.

Chef Superb er helbror til Looking Superb ( solgt for 380 000 kr på klasseløpsauksjonen 2014 og som gikk sine to mønstringsløp tidlig i mai).

Våre tidligere Orlando Vici avkom har vært utrolig fine individer: Oh Superb: Oaks vinner, vinner av Ben Orres Minneløp, Red Adair Superb: 3. i Kriteriet, Glen Ord Superb: 2. i kriteriet.

Vårt oppdrett er basert på mye utegang i flokk, med fri tilgang på grovfor av beste kvalitet.

Røntget uten anmerkninger.

 

                                     🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

 

SO SUPERB

e. Prodigious (fr)      u. Millsize 
                            e. Varenne (it)

 

 

So Superb - katalognummer 18

Far Prodigious er en av Frankrikes mest populære hingster. (Han er den som betinger høyest pris av samtlige franske hingster 2015 – 20 000 Euro). Han har produsert noen av årgangens beste hopper i Frankrike. Hans avkom utmerker seg med en hardhet og et godt løpshode som gjør at de tåler hard trening og går til mål.

Mor Millsize (e. Varenne)gikk kun prøveløp som 3 åring før skade satte stopper for videre løpskarriere. Hennes første avkom Flirtin Superb e. Flirtin Man  gikk 12,2 som fireåring. Neste avkom Vici Sun startet tidlig som 3 åring, men har nå som 4 åring begynt å vise fine takter. Neste avkom Mon Ami Superb (e. Quaker Jet ) har vist stor kapasitet men vokser og er blitt veldig stor og trenger mer tid.

So Superb er født sent, men er ei lettbygd hoppe som tegner til å bli middels stor. Hun har korrekt benstilling og et lett fint trav. Hun er tøff i gemyttet, så selv om hun har vært den minste i flokken så har ingen kunnet skubbe seg på henne.

Røntget uten anmerkninger.

 

                                      🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

 

CALL ME SUPERB

e. Rolling d'Heripre (fr)      u. Excellent
                                    e. Varenne (it)

  

Bilde


 Call Me Superb - katalognummer 68

Far Rolling d’Heripre er en fransk hingst etter Dahir de Prelong som var en meget god løpshest som tre og fireåring. Han seiret i følgende gruppe 1 løp Criterium Continentale, Criterium des 4 ans, Prix de Selection, samt at han var nr 2 i Criterium des 3 ans. Han slo blant annet Ready Cash i flere løp som 3- og 4- åring. Han har vel spesielt utmerket seg ved å lage gode hopper i løpsbanen.

Som type er Rolling d’Heripre en utypisk fransk hingst, middels stor og lettbygd med et edelt preg.

Mor Excellent er italiensk født og startet som 2 åring. Hun har virket i avl i Sverige med noen hyggelig avkom uten de store resultatene. Hun har nå fått muligheten med franske hingster som vi tror er det rette. Hennes første avkom i vår regi er XL Superb e The Best Madrik, som gjennomførte sitt første mønstringsløp i juni på en flott måte (26,5 12. juni). På tross av sin store størrelse virker det til å bli en tidlig hest.

Call Me Superb er ei helt spesiell hoppe med et edelt preg, hun er spenstig og har et lett trav.

Røntget uten anmerkninger.

 

                                          🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

 

UNDER D'CHERRY MOON

e. Royal Dream (fr)   u. Harmoni Ås 
                             e. King Consh (se)

 

 

Under d'Cherry Moon's mor Harmoni Ås var et stort talent. Hun debuterte med seier på 17,0/2140v som 3-åring. I sin neste start tapte hun knepent mot den svenske årgangstoppen Alexia Ås i 3-årsserien på Solvalla. Alexia Ås vant Svensk Trav-Oaks 2 måneder senere og tjente over 5 millioner SEK i karrieren.

Harmoni Ås ble importert til Norge på høsten som 3-åring. I sin første start i Norge knuste hun hele den norske 3-årseliten for hopper i Tarport Frenzy Trot 2004. Der slo hun Aquila, som vant forsøk og finale til Norsk Hoppekriterium, samt forsøk til Norsk Oaks og Hoppederby. Hun slo Vienna, som vant Ulf Thoresens Minneløp Hoppeavdeling, samt forsøk og finale til Norsk Oaks. Og hun slo U.S. Francesca, som vant Prinsesse Mærtha Louises Hoppeavdeling og forsøk og finale til Hoppederby.

Etter Tarport Frenzy Trot fikk Harmoni Ås karrieren ødelagt av skade.

I avlen har vi prøvd å kombinere Harmoni Ås sin eksplosive hurtighet med hingster med både styrke og en ukomplisert aksjon. Alle hennes avkom har vært talenter. Begge hennes døtre født 2010 og 2011 døde under tragiske omstendigheter før start som 3-åringer.

Harmoni har tidligere levert meget bra fra Coktail Jet-linjen. Med Royal Dream som far er Under d’Cherry Moon ekstra spennende. Hun er det eneste levende norskfødte avkommet etter Prix d’Amerique-vinneren fra 2013.

Under d'Cherry Moon er ei stor hoppe  (stangmål 154 cm) med herlig gemytt. Hun er rettstilt og har et spenstig og lett trav.

Røntget uten anmerkninger.